11 oktober

Nässjö Outdoorfestival

Aktivitetsdagen blev väldigt positiv med många besökare som testade på att tända en brasa med eldstål, klättra klättervägg, bygga insektshotell och mycket mer. Kul att det blev så bra på torget. Har du någon feedback hur det gick för din butik eller hört något vi kan utveckla så hojta gärna till så vi kan ta med det i kommande event.
Framtidens stadskärna
I början av september samlades ett antal handlare och tyckte till om vad som är viktigt att ha med i den uppdaterade vision av stadskärneutveckling, Stadsvision 4.0. Stort fokus ligger på trygghet men även förslag på förbättring för tillgänglighet, lekplatser och fler olika evenemang.
Tidigare har även fastighetsägare i stadskärnan träffats och även här är trygghetsarbetet viktigt. Det diskuterades också kring hur vi tillsammans ska arbeta med etableringar i framtiden men även frågor om kring ytor i stadskärna som är särskilt viktiga att jobba med.
I början av nästa år har visionen gått genom kommunens beslutsorgan och den kommer att börjas jobba med. Framtill dess jobbar vi vidare med nuvarande Stadsvision 3.0.

Sörängen
Arbetet med ny detaljplan har påbörjats och beräknas ta 1-1,5 år innan det är klart och med ny detaljplan kommer sällanköpsvaruhandel och viss dagligvaruhandeln godkännas. Som ni sett pågår byggnation av Elon vitvaror och First Class Padel samt att Djurkompassen påbörjas inom kort. Både på ytorna vid Biltema och vid det gula huset är det flera verksamheter som visar stort intresse för att etablera sig. Ett par markanvisningsavtal har skrivits vilket också ökar sannolikheten att det blir av.
Julskyltning
Planeringen har börjat för årets julskyltning som äger rum den 27 november mellan kl 15-19. Inbjudan till föreningar och UF-företag kommer gå ut inom ett par veckor.
Julmarknad
Den 18 december kl 10-15 blir det julmarknad på stortorget och i år återupptas Jul i Pigalle med hantverkare och pyssel i Kulturhuset Pigalle. Vi kommer knyta ihop Pigalle med Stortorget genom att använda Coop´s parkering för knallar.
Elpriser!
För dig som vill ha spartips för minskad energianvändning ger Energikontoret sydost ett webbinarium den 25 oktober. Se mer info här

Deprecated: Filen Tema utan comments.php är föråldrad sedan version 3.0.0 utan något ersättningsalternativ. Inkludera en comments.php-mall i ditt tema. in /home/wstagenassjos/public_html/wp-includes/functions.php on line 5653

Kommentarer inaktiverade.